Harderwijk | straatinfo

diefstal politie meldingen

Agenten zijn getuige van urenlange diefstal en houden 7 mannen aan

diefstal

Harderwijk - Vanuit heel Nederland kwamen er al langere tijd signalen bij de politie binnen dat een groep mannen zich bezighield met diefstal bij metaalbedrijven. Vaak werd in de nacht metaal gestolen, het ging dan meestal om koper. De politie kwam in het onderzoek uit bij een groep mannen die zich ophoudt in Heerde.

In de nacht van dinsdag 15 op woensdag 16 november werd een actie opgezet waarbij de mannen in de gaten werden gehouden. Agenten zagen hoe de mannen het terrein van een recyclingsbedrijf aan de Lorentzkade in Harderwijk opgingen. Na enkele uren kwam er een bestelauto, en werd er een grote hoeveelheid koper ingeladen.

Agenten volgden de vrachtwagen en de mannen toen ze vertrokken. Even later zijn ze aangehouden en zijn in totaal zeven verdachten aangehouden, het gaat om mannen tussen de 20 en 42 jaar oud. In totaal is er 2000 kilo koper aangetroffen dat afgelopen nacht werd gestolen in Harderwijk.

Alle verdachten worden nu gehoord over hun betrokkenheid. De politie zal onderzoeken of de verdachten ook aan andere zaken te linken zijn.

(2016558550 SK)

Soortgelijke berichten

Duo steelt fiets
Harderwijk

Verdachte van diefstal oud ijzer aangehouden
Krimpen Aan De Lek

Man aangehouden in sloopwoning
Drachten

Looddief aangehouden
Assen

Man aangehouden voor diefstal fiets
Almelo

Jongens aangehouden voor diefstal
Emmen

Verdachte looddiefstal aangehouden
Amersfoort

Getuige van diefstal gezocht
Rotterdam

Communicatie apparatuur gestolen
Volendam

Kabeldief betrapt
Tilburg

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio