Beslag op forse geldbedragen en dure auto?s in onderzoek naar witwassen

maandag 6 oktober 2014

Zeewolde/Huizen/Utrecht - In een onderzoek naar witwassen in de regio Midden-Nederland hebben er vandaag, maandag 6 oktober, doorzoekingen plaatsgevonden in verschillende woningen en zijn drie personen aangehouden. Ook is beslag gelegd op forse geldbedragen, onroerend goed, dure horloges en dure auto?s. Dit werd gedaan in samenwerking met Defensie en de Douane.

Witwassen

Lopende het onderzoek, dat eind 2013 startte, groeide deverdenking dat het in deze zaak gaat om het witwassen van enorme bedragen,vermoedelijk om tonnen, zo niet miljoenen euro?s.

Doorzoekingen

Op maandag 6 oktober zijn er doorzoekingen geweest in tweewoningen in Zeewolde, een woning in Utrecht, een woning in Huizen en eenbedrijfspand in Amsterdam. Ten behoeve van het onderzoek is op deze locaties deaangetroffen administratie in beslag genomen. Daarnaast werd beslag gelegd opdrie woningenen werden diverse waardevolle goederen zoals dure horloges enkunst, dure sportwagens en duizenden euro?s aan contant geld in beslag genomen.

Aanhoudingen

Tijdens de doorzoekingen zijn er drie verdachten aangehouden.Het gaat om een 36-jarige man uit Zeewolde, een 44- jarige man uit Utrecht eneen 38-jarige vrouw uit Zeewolde op verdenking van witwassen. Zij worden gehoorddoor de politie. Mogelijk worden zij woensdag 8 oktober voorgeleid aan derechter-commissaris. Het onderzoek gaat ondertussen verder.

Misdaad mag niet lonen!

Witwassen is het verhullen van de herkomst van opbrengsten uitmisdrijven. Om dit te bewijzen moet worden aangetoond dat het geld en/of degoederen alleen maar uit criminele activiteiten kunnen zijn verkregen. Het isniet nodig aan te tonen wat voor soort criminele activiteiten dit zijn geweest.

Afpakken

Het overgrote deel van alle criminaliteit wordt gepleegd met hetoog op snel financieel gewin. Door crimineel vermogen af te pakken, maken debetrokken overheidsinstanties duidelijk dat misdaad niet loont. Criminelenverliezen niet alleen het misdaadgeld maar daarmee ook hun status in hetcriminele milieu.

Om zoveel mogelijk crimineel vermogen af te kunnen pakken, wordtsteeds vaker beslag gelegd op geld, vastgoed en luxe goederen van criminelen. Opdie manier wordt zeker gesteld dat het crimineel vermogen ook daadwerkelijk kanworden gend na een veroordeling door de rechtbank. Het afgepakte vermogen wordteerst en vooral afgepakt om slachtoffers van misdrijven financieel te kunnencompenseren.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Harderwijk | 112 alarmeringen Harderwijk | Goedkoop Tanken in Harderwijk | Supermarkten in Harderwijk | Weerbericht Harderwijk