Duo aangehouden met koperen kabels

vrijdag 3 oktober 2014

Harderwijk - De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 3 oktober in Harderwijk twee mannen, een 41-jarige Ermelor en een 37-jarige man uit Geldermalsen, aangehouden op verdenking van diefstal van koperen kabels.

Surveillerende agenten zagen de mannen rond 01.00 uur op de Deventerweg inHarderwijk rijden en hielden hen staande voor een controle. De mannen hadden eengrote zak vol met koperen kabels bij zich en bleken in het bezit vaninbrekersgereedschap.

De agenten vermoedden dat het koper was weggenomen en de mannen konden nietduidelijk aangeven hoe zij aan de kabels kwamen. Beiden werden hieropaangehouden.

Terwijl de 41-jarige Ermelor werd aangehouden wist de 37-jarige man uitGeldermalsen op de scooter te ontkomen. Kort daarna werd kon hij echter in debuurt, alsnog worden aangehouden.

De mannen zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau en de koperenkabels zijn in beslag genomen. Tegen de mannen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Het is nog niet duidelijk waar de koperen kabels zijn weggenomen. De politieonderzoekt de herkomst en vraagt personen waar dergelijke kabels zijnweggenomen, om hiervan aangifte te doen.

(2014134577)

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Harderwijk | 112 alarmeringen Harderwijk | Goedkoop Tanken in Harderwijk | Supermarkten in Harderwijk | Weerbericht Harderwijk