Man aangehouden na slaan politieman

maandag 6 oktober 2014

Harderwijk - De politie heeft zondagavond 5 oktober een 34-jarige man zonder vaste woon? of verblijfplaats aangehouden wegens het beledigen van meerdere agenten en het slaan van n agent.

Geweld tegen politie

De politie zocht de man op in een woning in Harderwijk om methem te spreken over het feit dat hij iemand lastig zou vallen. Vanaf hetallereerste contact met de politie was de man enorm opgefokt en kwam hijbedreigend op. Ook uitte hij direct de nodige beledigingen. Hierop gaven deagenten aan dat hij aangehouden werd. De man weigerde echter mee te werken enzag kans een agent vol in het gezicht te slaan. Vervolgens is de man door vieragenten met gepast geweld naar de grond gewerkt en geboeid afgevoerd.

De man is ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. De politiemaakt proces-verbaal tegen hem op.

Geweld tegen politie

Politie en Openbaar Ministerie tolereren geen verbaal of fysiekgeweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treden er altijdtegen op. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk maar ook financieelaangepakt voor het veroorzaken van schade. Afgesproken is dat de strafeis bijgeweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordtverhoogd.

2014135881

bron: politie.nl | Categorie: mishandeling-vechtpartij


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Harderwijk | 112 alarmeringen Harderwijk | Goedkoop Tanken in Harderwijk | Supermarkten in Harderwijk | Weerbericht Harderwijk