Gewelddadige woningoverval in Opsporing Verzocht, beloning uitgeloofd

maandag 15 mei 2017

Harderwijk - Morgenavond besteedt Opsporing Verzocht uitgebreid aandacht aan een gewelddadige woningoverval die plaatsvond in de nacht van 8 op 9 oktober vorig jaar, aan de Mecklenburglaan in Harderwijk. Een toen 84-jarige man werd op zeer gewelddadige wijze ernstig mishandeld, zijn woning is overhoop gehaald en de overvallers richten ook veel schade aan. Het slachtoffer werd opgenomen in het ziekenhuis en aansluitend in een revalidatiecentrum om te herstellen. Het Openbaar Ministerie heeft een beloning van 10.000 euro uitgeloofd voor de tip die lijdt tot het oplossen van deze ernstige zaak.

De overvallers drongen die nacht rond 03.00 uur de woning van de man binnen. Het slachtoffer hoorde geluiden en gaat poolshoogte nemen, en werd geconfronteerd met twee mannen die hem direct belaagden.

Er werd extreem veel geweld gebruikt door de overvallers, die hun slachtoffer onder meer herhaaldelijk bewerken met een stroomstootwapen. Ondertussen wordt de hele woning doorzocht en overhoop gehaald, waarbij de daders ook veel schade aanrichten. Er wordt relatief weinig buit gemaakt; onder meer enkele sieraden, wat geld en persoonlijke voorwerpen.

Het overvallenteam van de recherche stelde na de overval direct een zeer uitgebreid onderzoek in, maar tot op heden helaas zonder resultaat. Ook zijn er nog altijd vraagtekens over wat exact het motief van de overvallers was. Door het excessieve geweld en de aangerichte schade houdt de politie er rekening mee dat de overval eerder een soort vergeldingsactie was, dan dat het hen om waardevolle spullen te doen was. Maar waarom de bejaarde man dan het doelwit was is niet duidelijk.

De hoofdofficier van justitie van het parket Oost-Nederland heeft een beloning uitgeloofd van 10.000 euro voor de tip die leidt tot het opsporen van de daders en oplossen van deze ernstige zaak.

In de uitzending van Opsporing Verzocht vertelt het slachtoffer over wat hem overkomen is, en is een reconstructie te zien. Ook toont de politie foto’s van enkele persoonlijke bezittingen die meegenomen zijn door de overvallers.

Heeft u informatie over deze zaak, deel dit nu met de recherche via 0900-8844 of via het tipformulier op deze pagina. Anoniem een melding doorgeven kan ook, via 0800-7000 of via TCI (team criminele inlichtingen). Het TCI is te bereiken via 079-3458 999.

Opsporing Verzocht is dinsdag 16 mei van 20.30 uur tot 21.20 uur te zien op NPO 1. Op woensdag 17 mei rond 11.40 uur is de herhaling op NPO 2. Met uw tablet, laptop of smartphone kunt u ook kijken op live.politie.nl  en na de uitzending zijn alle items ook terug te kijken op de site van Opsporing Verzocht en politie.nl

2016495171

Laat het ons weten via het tipformulier.

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Harderwijk | 112 alarmeringen Harderwijk | Goedkoop Tanken in Harderwijk | Supermarkten in Harderwijk | Weerbericht Harderwijk