Politie zoekt getuigen van ongeval

zaterdag 11 februari 2017

Ermelo - In de nacht van vrijdag op zaterdag 11 februari hebben er kort na elkaar twee aanrijdingen plaatsgevonden op de A28 ter hoogte van Ermelo. Een 31-jarige automobiliste uit Rotterdam sloeg rond 00.25 uur met haar auto over de kop, maar kwam gelukkig met de schrik vrij en bleef ongedeerd. Ze was vermoedelijk de controle over haar voertuig verloren omdat ze werd geraakt door een ander voertuig. De toedracht en aanleiding van dit ongeval is nog erg onduidelijk, de politie is dringend op zoek naar getuigen die er iets van gezien hebben.

Een half uur later, om 00.55 uur, botste een 17-jarige jongen uit Harderwijk bovenop een vrachtwagen die stil stond op de vluchtstrook. Deze bestuurder raakte zwaar gewond en is met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Rond het tijdstip van het eerste ongeval stonden er vermoedelijk één of meer voertuigen op de vluchtstrook, omdat één van deze voertuigen iets geraakt zou hebben. Mogelijk heeft dit een rol gespeeld bij het feit dat twee voorbij rijdende auto’s elkaar raakten. De politie heeft met alle betrokken bestuurders gesproken, maar de toedracht van het ongeval is nog niet duidelijk en daarom is de politie dringend op zoek naar getuigen die nog niet met de politie gesproken hebben.

De vrachtwagenchauffeur die zijn wagen stil zette op de vluchtstrook, met alarmlichten aan, had de auto over de kop zien gaan en was te hulp geschoten.

Nadat de hulpdiensten en politie arriveerden bij het eerste ongeval is de rechter rijbaan met meerdere politieauto’s afgezet en hebben agenten het verkeer geregeld. De 17-jarige jongen kwam aanrijden over de rechter rijbaan en is door onbekende oorzaak de controle over de auto verloren, waardoor hij tegen de stilstaande vrachtwagen op de vluchtstrook botste.

De jongen zat ernstig bekneld in de auto. De brandweer heeft hem bevrijd en er kwam ook een traumahelikopter ter plaatse. Uiteindelijk is de jongen per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Hij liep ernstig letsel op maar was wel aanspreekbaar. In het ziekenhuis heeft de jongen ook nog een blaastest kunnen doen, waaruit bleek dat hij niet onder invloed van alcohol was. Ook de bestuurders betrokken bij het eerste ongeval legden een blaastest af, en waren niet onder invloed van alcohol.

Heeft u iets gezien van het eerste ongeval om 00.25 uur en nog niet met de politie gesproken, neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

 

2017065858

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Harderwijk | 112 alarmeringen Harderwijk | Goedkoop Tanken in Harderwijk | Supermarkten in Harderwijk | Weerbericht Harderwijk